Bezoek Erbaluna

De Italiaanse keuken heeft mijn hart gestolen, en telkens ontdekken wij weer nieuwe smaken en gerechten. Wij zijn nu helemaal verknocht aan de streek de Langhe (Piemonte) in Noord- Italië, de bakermat van de Slow Food-beweging. Het is heerlijk fietsen in het prachtige heuvelachtige gebied tussen de ontelbare wijngaarden met voornamelijk de druivenrassen Nebbiolo en Dolcetto. Uit deze streek met zijn uitstekende klimaat en ligging komt de beroemde Barolo. Wij bezochten er de kleinschalige biologische wijnmakerij Erbaluna van Andrea Oberto, en liepen er tussen de roestvrijstalen tanks met de net geperste druivenoogst, en de grote eikenhouten wijnvaten met de rijpende Barolo – die nog gerust wat jaren mag liggen om ‘op dronk’ te komen. We próéfden uiteraard ook, en werden enthousiast. Naast Barolo met een goede prijs/kwaliteitverhouding produceert Erbaluna ook Barbera, Nebbiolo en Dolcetto, en zelfs een grappa van eigen druivenmost. Wij hebben voor onze winkel Barolo Vigna Rocche, Nebbiolo, Barbera en Dolcetto geselecteerd en ingekocht. Al deze wijnen staan ook dit jaar weer in de Omfiets wijngids met hoge notering van Nicolaas Kei.

De druivenoogst van 2016 zit inmiddels in het vat. Nog even geduld a.u.b. Kun je niet wachten, dan adviseer ik je een fles van een eerdere oogst (vanaf 2010) – met daarbij misschien wat Piëmontese formaggio of salumi. Hier verkrijgbaar – zolang de voorraad strekt!

<< Terug

italia-9