La vita è bella

Als ik aan Italië denk gaat mijn hart sneller kloppen. Behalve dat ik ooit graag de taal zou willen spreken, vind ik er al aardig mijn weg gedurende vakanties en geniet van cultuur, de bergen en de traditionele Italiaanse keuken. Op zoek naar bijzondere biologische bedrijven in o.a. regio Piemonte ontdek ik er mooie, gepassioneerde mensen die prachtige producten verbouwen of maken. Graag breng ik deze unieke producten mee naar Gouda om te delen met onze klanten. Deze producten van kleinschalige Italiaanse bedrijven hebben we niet continu en de voorraad is beperkt, maar ze zijn het stuk voor stuk waard om op te wachten…

Céline Brugman, eigenaresse van de Natuurwinkel Gouda.

italia_1

Bezoek Erbaluna (La Morra, Italië) herfst 2016

Graag vertel ik je over mijn favoriete vakantieland Italië. Al jaren geniet ik er met mijn gezin van de prachtige natuur, cultuur en vooral het fantastische eten.  Lees verder

Op bezoek bij Allesandra Giribaldi (2017)

In het hart van de Langhe (Rodello, Piemonte Italië) liggen de fantastische wijngaarden van Azienda Giribaldi waar inmiddels de derde generatie met passie en volgens biologische teeltwijze werkt en hoogwaardige wijnen produceert. Lees verder

Amaltea, een pareltje in Piemonte

Even afgelegen tussen de bossen bij Mombarcaro ligt de kleine schapenboerderij Amaltea van Allessandro en Arianna. Arianna was voorheen medewerkster van de Slow Food beweging in Piemonte, maar is door de liefde nu boerin en kaasmaakster. Van het vroege voorjaar tot het einde van de herfst maakt Arianna dagelijks rauwmelkse biologische schapenkaas voor de lokale markt. De productie is zo klein dat wij maar een paar kaasjes konden meenemen. Limited Edition dus. Voor de lekkerbek, op = echt op.

Cascina Bianca (Coöperatie I Tesori Bio)

Verder op zoek naar biologische bedrijven in Noord Italië ontdekte wij drie bijzondere kazen van Cascina Bianca (Coöperatie I Tesori Bio) in de buurt van Cuneo: Toma Piemontese, Toma Capra en Mucca Stagionata. En bij een ambachtelijke Piemontese slagerij namen wij heerlijke salumi: worstjes met knoflook, barolo of truffel mee. De beste manier om het Mediterrane vakantiegevoel bij thuiskomst nog iets langer vast te houden en met onze klanten te delen.

Cascina Langa, Piëmonte (Italia)

Als je bij kenners doorvraagt naar de lekkerste hazelnoten dan hoor je dat ze uitsluitend in Piemonte groeien. De Tonda Gentile della Langhe hebben het IGP-keurmerk (indicazione geografica protetta) als bewijs van herkomst en kwaliteit uit deze streek. De hazelnoten van Cascina Langa die Domenico verbouwt hebben ook nog eens het biologische keurmerk. Van de kleine productie maken zij zelf hun hazelnootolie en pasta’s. Maar bovenal verrast werden wij door de smaak van de kraakverse, licht geroosterde hazelnoten. Niet te weerstaan! Een week of twee voor ons vertrek naar Italië hebben wij al mailcontact over de bestelling voor Gouda. Die tijd heeft Domenico ook nodig om de voorraad hazelnoten in schil te kraken, roosteren en verpakken, zodat wij ze mee naar huis kunnen nemen voor onze klanten. Ik kijk al uit naar ons volgende bezoek.